25 декември 2014 г.

Мили Дядо Коледа, дай ни чувал, пълен с вяра

Мили Дядо Коледа,
тази година си пожелавам едно - дай ни чувал, пълен с вяра.

Защото имаме нужда от повече вяра. Вяра в Бог, в доброто, в теб, в приказките, в сърцето, в ума, в човека до нас, в семейството, в приятелите, в колегите, в непознатите по улицата, в политици и крале.

Вяра, че болните, самотните, бездомните и бедните ще намерят своя бряг и ръка ще им бъде подавана не само на празници. Вяра, че децата ни ще растат безгрижни; че на лицата на любимите ни същества винаги ще грее усмивка; че всеки от нас ще намери път за сбъдването на най-съкровените си мечти!

Трябва ни вяра, с която да ставаме всяка сутрин и да намираме своето вдъхновение във всичко, което ни предлага животът. Дори и в най-горчивите хапки. Трябва ни вяра, за да обичаме. Трябва ни вяра, за да се борим. Трябва ни вяра, за да продължим напред. Трябва ни вяра, за да спрем да се страхуваме.


С повече вяра ще имаме и повече търпение, повече упоритост, повече сила и надежда, че ще грешим по-малко, ще ни бъде прощавано по-често и винаги ще имаме до себе си някого, на когото да се облегнем както в трудни, така и щастливи моменти.

Така че, Дядо Коледа, елхата те чака. Остави под нея чувала си, пълен с вяра!









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...