25 декември 2015 г.

Коледно: Два романтични филма за празника у дома

Абсолютно случайно Коледа и Бъдни вечер за мен бяха съпътствани, освен с традиционните празнични моменти около семейната трапеза, и с два хубави и романтични филма, доста идентични по сюжет. Със сигурност мога да кажа, че бяха една добра компания за топлата завивка, чашата ароматно кафе с мляко и щипката домашен уют.

Два разказа за принцове и любов в измислени европейски дворци, коледно настроение и чудни зимни пейзажи. Последният детайл особено ме изпълни с носталгия по снежните Коледи, защото тази, за съжаление, мина без пухкав снежец. А Коледата без сняг не е съвсем същата.

Първият филм е "Кралска Коледа" (Royal Christmas) и разказва за коледните премеждия на едно обикновено американско момиче в замъка на своя любим. Естествено, тя съвсем неочаквано разбира, че в нея се е влюбил принц, но въпросът е - ще успее ли да се впише в живота му по този начин и ще спечели ли доверието на студената на вид кралица-майка. Ролята на майката на принца се изпълнява от Джейн Сиймор, позната като д-р Куин.



Вторият филм е "Корона за Коледа" (Crown for Christmas). Разказ за предизвикателството пред млада камериерка от Бруклин да се справи като гувернантка на трудната по характер наследница на заможно английско семейство... Разбира се, в даден момент, тя се оказва пленена и от любовта на бащата, останал вдовец и единствен наследник на род с вековни традиции.



Така че - пригответе сладките, кафето или млякото с какао и се отдайте на няколко часа приказна романтика. Кога, ако не на Коледа да вярваме в чудеса, ммм?











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...