25 февруари 2014 г.

Олимпийска приказка



Всички търсим приказното и детското в себе си, дори и като възрастни. Това показа и церемонията по закриването на Зимните Олимпийски игри в руския град Сочи. Едни от най-добрите професионалисти в света бяха сътворили една прекрасна зимна приказка, в която по безспорно красив начин се преплитаха балет, цирк, музика и необятната руска литература.

Факт е, че страна с такава богата култура и история можеше да ни разказва царствени приказки с часове, а не по-малко заинтригуващо беше и краткото представяне на следващия олимпийски град Пионг Чанг в Южна Корея през 2018 г. Тази приказка ще бъде още по-интересна и екзотична.

Всички се нуждаем от приказки, дори и всяка от тях да има своя край. И да пророним по една сълза като мечето Мишка, когато духна Олимпийския огън и сложи край на тази ледена приказка, която за спортистите и любителите на спорта, не се съмнявам, е била магическа.

Порасналият свят продължава да разказа и да се забавлява по детски, просто защото тези малки и красиви удоволствия радват окото, сърцето и душата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...