19 февруари 2014 г.

Една чудесна "Зимна приказка в Ню Йорк"




Нямах идея, че ще бъде он онези истинските игрални приказки. Бях подготвена за просто красива любовна история. Но „Зимна приказка в Ню Йорк” (Winter's Tale) е филм, който надминава очакванията.

Приказката идва, за да ни напомни, че чудесата съществуват, хората до последно пазят надеждата си и всеки човек и съдбата му са уникални за света. Борбата между ангелите хранители и дяволите на Луцифер е вечна, но в града на справедливостта надделява... вярата в това, че едни ден се превръщаме в звезди.  

Безпорно за магията на приказката допринасят и актьорите. Невероятната игра на Коли Фарел и Джесика Браун-Финдли ни показва каква трябва да е истинската, макар и засенчена от мрака на туберколозата любов. Тъжната история как можеш силно, безпроблемно и истински, когато знаеш, че този поглед, целувка или миг може да са ти последни.  Допадна ми и изобразяването на „лайфстайла” на тъмните сили в рамките на 100 години – време, за което не само справедливият Ню Йорк се променя. Изборът на роля на Уил Смит също е добър ;-)

Безспорно добър диалог. Чудесна игра. Приказна история. Препоръчвам горещо!  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...