3 януари 2017 г.

17 обещания към 2017-а!


Всяка една година започва по идентичен начин - щастливи и облекчени сме, че изпращаме старата, която вече изглежда изчерпана и скучна. На нейно място посрещаме новата и празникът ни зарежда с надежди, пожелания, мечти и планове. Реално - смяната на годината не променя нищо... освен календара. И все пак - тази символична стъпка е повод на всеки 365 дни да презаредим батериите. Защото имаме нужда да поспрем за малко и да помечтаем за чудеса, особено в този студен сезон!

Всяка нова година започва и с една шепа традиционни пожелания -  да е мирна, благодатна и щедра откъм здраве, щастие и късмет. Разбира се, ние винаги можем да й помогнем да ни донесе желаните красоти. Така че, реших да си направя кратък списък с (няколко, защо не 17) обещания към 2017-а, за да може да й дам едно рамо, за да може по-лесно да ми донесе каквото искам :)

1. Да си пазя здравето и да си вредя по-малко. И без това се случват всякакви непредвидени ситуации, поне предвидимите могат съзнателно да се избегнат (или поне ограничат). А списъкът с вредните изкушения от храни до навици е дълъг. Тоест, имам избор какво и колко да подобря ;)
2. Веднъж седмично да отделям по някакво време само за себе си, в което да се занимавам с нещо зареждащо и приятно.Дори и да са само 30 минути.
3. Да си намеря поне две нови хобита/ умения, които да развия през годината.
4. Списъкът с пътешествия да се допълни.
5. Списъкът с прочетени вдъхновителни книги - също. Към тази точка има едно бонус желание - да запълня поне 100 странички от новогодишния подарък - тефтер за вдъхновителни мисли.




6. Да отделям повече време за хората, които обичам, които ме обичат и които ме зареждат с усмивки.
7. Да отделям по-малко време, внимание и мисли (особено мисли!) на тези хора или ситуации, които не ме карат да се чувствам щастлива.
8. Да бъда по-смела в промените, когато усетя, че имам нужда от тях.
9. Колкото се може повече от слънчевото време да прекарам сред природата.
10. Миналогодишната работа за тази - да завърша магистратурата.
11. Миналогодишната работа за тази - да намеря онова конче.
12. Да се усмихвам повече, дори и да ми е тъжно.
13. Да срещна нови, вдъхновяващи хора.
14. Да намирам повече време за старите вдъхновяващи познайници и семейството.
15. Да се науча да приготвям повече вкусотии.
16. Повече общуване офлайн.
17. Да продължа с възпитанието на търпението 

Как ще измине 2017-а? Живот и здраве - отговорът на този въпрос ще е след 360-ина дни! 

2016-а вече си получи разказ в две части - част 1 и част 2!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...