26 май 2016 г.

Да се будиш с усмивка... и нежен аромат!

Снимка: Facebook.com/Sensorwake


Винаги съм искала да се будя щастлива, със скок от леглото и песен на уста. Десет минути преди алармата. След това сутрешна йога, кафе, чай, английска закуска, новини... и тогава чак да стане 9.00 часа. Уви, ако това се случи някога, значи е плод на онази част от мозъка ми, която фантазира сънищата. И значи още, че съм изключила сънено алармата на телефона, мушнала съм го за по-сигурно под възглавницата и съм притворила очи за "още 5 минути". Историята помни случаи, в които петте минути продължават час-два-три.

Обаче... Преди дни работата ми ме срещна с новина за една малка и иновативна френска компания, която разработва будилници, които казват "Добро утро" на собствениците си, като гъделичкат обонянието им. Компанията се нарича SensorWakе и е създадена точно преди година (на 26 май) от двама младежи. Единият от тях, 19-годишният Гийом Ролан, споделя, че много мрази сутрините и винаги е искал да намери начин събуждането да стане по-приятно. На това му се казва да си осъществиш тийн мечтата! Едно от признанията, че компанията и изобретението й имат бъдеще е, че техен партньор е не кой да е, а Google.



Ta... Умният будилник подхваща нелеката задача да събуди собственика си, като в продължение на две минути му "подава" аромат на морски бряг, кафе, кроасани, шоколад, мента, трева или препечена филийка. Ароматът се излъчва от специални капсули, всяка от които може да се използва за 30 събуждания. Тоест, всеки месец може да си имате нов аромат. Ако това не подейства съвсем, на помощ идва и опцията за 3 минути приятна музичка, също подбрана от каталог.

Ароматите имат магическо влияние върху мозъка. Хората много силно свързват паметта и емоциите с миризмите, тъй като тези области са разположени близко една до друга в главите ни. Компанията е подбрала внимателно ароматите, които да предлага, за да може да извика възможно най-приятните емоции при събуждането, обясняват от SensorWake.

В зависимост от комбинациите с резервни аромати и мелодии, будилникът струва между 100 и 130 долара.

... Пък ако не, винаги може да се разчита на високата успеваемост в буденето на бормашината на съседите. Действа безотказно. Единственият й недостатък е, че тази аларма обикновено се включва събота или неделя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...