28 май 2016 г.

"Метро 2035": последното приключение



Трябва да призная, че съм скептична към научната фантастика и доста трудно се впечатлявам от измислените светове от бъдещето, които се раждат в главата на писатели и режисьори. "Метро 2035" на младия руския автор Дмитрий Глуховски (Издателство "Сиела"), обаче, е доста завладяваща и богата история, поднесена с лек за четене език и много действие.

Цели 20 години са изминали от Последната война, която е заличила човечеството от лицето на Земята и последните оцелели, около 15 хиляди души, градят живота си в тунелите на метрото под Москва.

Изгубили вяра, повечето от тях дори вече не мислят за горния свят и са се примирили с тунелите, тъмнината, болестите и тежките условия. Почти всички, с изключение на един – сталкерът Артьом. Той не може да изпусне дори и най-малкия лъч надежда и тръгва на пътешествие, за да докаже на събратята си, че може би не са сами и светът, както го помнят, не си е отишъл безвъзвратно.

Цялото ми ревю на книгата прочетете в Jasmin.bg >>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...