12 април 2016 г.

Ново занимание - колонка в сайт за чаровници



Много обичам новите предизвикателства, особено когато са пъстри, шарени, вдъхновяващи и част от свободното време. Блоговите ми начинания спечелиха доверието на една много вдъхновена Чаровница, която упорито издирва интересни истории, за да ги разказва на читателите на Jasmin.bg. Така, считано от днес, ще се включа в предлагането на "доза вдъхновение всеки ден", която чака посетителите на този китен сайт. В него можете да намерите много интересни статии и снимки (особено снимки) за кино, изкуство, книги, пътешествия, арт проекти и любопитности. Само два примера ще дам и няма да се обяснявам повече Как пиете кафето си? Дълго? Чисто? С котка? (илюстрации) и Баща превръща стаята на дъщеря си в дом за четящи феи. Много яко, аз видях думите кафе и феи и там си останах!

Разбира се, понеже вдъхновението (което явно съм решила да е най-споменаваната дума в тази публикация) изисква време, участието ми няма да бъде буквално всеки ден (или конкретно фиксирано), но за сметка на това, ентусиазирано се надявам да мога да съм чест гост-автор. Материалчетата ще излизат в специалната Колонка на Гери ->


Дебютът съвсем случайно се падна не просто на френски писател, а на обичан френски писател - Давид Фоенконос: С нетърпение разтворих „Нашите раздели“, защото стилът на Фоенкинос за мен е някак неповторимо богат – всяка дума във всяко изречение има своето точно място. Той си играе с езика, за да ни обрисува ситуации и емоции, които героите му преживяват по точно определен, уникален за тях начин. Съвсем убедено мога да твърдя, че той е един от писателите, които имат усет за всяка, дори и най-малката, емоция в човешката душа.

Цялата статия е тук За любовта и "Нашите раздели"... по Фоенкинос.

А тази публикация е и своеобразен юбилей на блога, защото е под номер 100! Ще се постарая, но, ммм, не обещавам - догодина 200! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...