20 септември 2013 г.

Nirvana state of mind

"Нирвана (пали: nibbāna, нибана, санскрит: निर्वाण), известна още като просветление или пробуждане е пълното спокойствие на ума при Освобождението (мокша), това е състоянието на край на страданието, най-висше щастие и единението с божественото" - твърди Wikipedia.

Спокойствието на ума е най-ценното постижение, което можем да си подарим. Защото ежедневието трудно ни оставя да се освободим от дребните битовизми, работните срокове, мислите на трети, желанията на четвърти, натрапването на пети. И да открием как да живеем по своите правила, обичайки себе си, защото нашето собствено сърце е единственото, което няма да ни излъже или предаде.

Покрай един прекрасен рожден ден, се оказах 19-годишна. На онази хубава, безгрижна, купонджийска, дива, безразсъдна възраст, на която си достатъчно дързък да мечтаеш за всичко, да вярваш във всичко, да обичаш всички.

А може би, когато бъдем достатъчно дръзки да обичаме и уважаваме на първо място себе си, ще усетим онази бленувана нирвана. До тогава - Play ;-)



Още приказки и мисли ще има във Фейсбук страничката на блога ;-)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...