1 януари 2014 г.

14 пожелания за 2014-а.... Нека вярваме в еднорози, мили хора ;)

1. Здраве
2. Късмет
3. Щастие
4. Любов
5. Пари
6. Танци
7. Вдъхновение
8. Слънце
9. Прегръдки
10. Кафе
11. Шоколад
12. Пеперуди
13. Удивителни!
14. Красота

Да ни е честита 2014-а ;)

Извън тези пожелания, искам да започна 2014-а с вяра. В доброто. В любовта. В приказките. В онова пламъче, което ни прави Човеци - с главното Ч. За мен 2013-а мина с много поуки за хората и техните желания, но излизам от нея точно с вяра. И една осъзната грешка - че не трябва да се живее спрямо мнението на другите и особеностите, които имат в себе си.

След като загубих нещо ценно, което много силно вярвах, че виждам като единствено и истинско, реших, че трябва да стана по-цинична, за да оцелея. Два дни ми бяха нужни, за да осъзная едно - не искам. Защото, съвсем по детски, искам да продължа да си вярвам в моите си наивности - в доброто, в хората, в уроците, в любовта от филмите. Да вярвам, че пречките се преодоляват и проблемите се решават, но, уви - само и единствено от тези, които искат това в името на истинското, което виждат. Да вярвам в хората, които се борят за желанията на сърцата си! Защото единственото и истинското няма да ме свали тук долу, където съм сега, а със силата си ще ме качи там горе, където е щастието. Останалото... стоенето встрани с благородството, че така се дава свобода причинените рани да се излекуват от само себе си (и в каквато и да е друга ситуация, всъщност :-) ), е едно прекрасно оправдание на недостатъчна заинтересованост да се бориш за по-доброто с дадения човек... и недостатъчна вяра в прекрасностите, които животът може да ни даде утре, че и още днес. ;-)

А, да - пожелавам ви още да вярвате в еднорози - и, ако имате възможността, поне в съня си да видите един. Той е символ на непорочността, добротата, силата на духа и тялото и непреходността. Унищожава греховното и олицетворява чистотата. И носи щастие...

Така че - вярвайте в щастието си през 2014-а, не само на 1 януари, а всяка минута, всеки ден, всеки месец и всяка година след това ;) Нека бъде!

Снимка: guylainounette.centerblog.net
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...