14 февруари 2015 г.

Любов и вино... вино и любов!

14 февруари винаги предизвиква еуфория от сърца и балони, все едно че за жените един ден в годината стига. Признавайте! О, да - дори и 1001 рози да получим на 14 февруари, на 15-и, ако любимият обърне повече внимание на колата, например, споменът за розите във вазата няма да го спаси. 

Но... Добре е, че го има този ден - един малък повод за разнообразие, топлина и уют в и без това кишаво-снежния и студен февруари. Замислете се колко много празници има през зимата и всички те ни дават една идея повече топлинка насред депресиращата студена и тъмна зима. 14 февруари е един от тях.

И още - по нашите ширини този ден е отреден за почит към виното. За някои това е повод за противопоставяне на две традиции и търсене на религиозни и културни доказателства защо Свети Валентин не е наш. Е, не е, де, но аз обаче мисля (и не само аз!), че един ден с малко повече любов и вино няма да ни навреди. Без значение дали сме обвързани или не. Въпрос на гледна точка е дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна. Ето една гледна точка за наполовина пълни чаши - липсата на любов може да ни даде повече надежда, ако позволим това! А ако пък чашата е пълна догоре с любов - няма нужда от думи, знаете, че прави чудеса за сърцата ни!

Снимка: sxc.hu





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...