26 октомври 2014 г.

Time to Heal

Когато медицината емпирично потвърди, че през изминалата година си злоупотребил със себе си, а емоциите са напълно изхабени, се чувстваш пречистен. Ударил някакво дъно, но пречистен, защото сред цялата тази разруха, трябва да бръкнеш дълбоко в себе си и да извадиш силите, за да започнеш отначало.

- Вземаш живота си в куфари и чували и го подреждаш наново в едно прилично и уютно ново място.
- Изтриваш вредните навици от ежедневието си - ненужен алкохол, тютюн и безсъние.
- Заменяш вредните навици с хубава храна, хубава книга, хубав филм, хубава музика.
- Съставяш си меню от вкусна и здравословна храна за деня. От ароматното кафе с мляко и мюсли с малко чиа за закуска до удовлетворението да си сготвиш най-вкусната пъстърва на фурна за вечеря.
- Полагаш грижи за най-прекрасните стайни цветя, които правят домът ти уютен.
- Връщаш се няколко години, в уж по-наивния си период, и си припомняш колко важно беше условието да дадеш емоциите си на човек, който те вдъхновява, подкрепя, дава ти сигурност и спокойствие и най-важното - който иска ти да си партньорът в живота и знае как да ти го показва. И който вярва в семейството и уважава ценностите на жената до себе си. (Не на приятелите, не на съседите, не на колегите - Нейните).
- Реабилитираш всички горни критерии, без преработка и мрънкане.
- Намираш си интересно, вдъхновяващо и предизвикателно не/работно занимание, за да се учиш и да развиваш себе си.
- А ако един от най-силните ти източници на вдъхновение е пътуването, но предпочиташ по-топлото време... Е, уви, Париж ще почака до пролетта :-)

Лечението, в буквален и преносен смисъл, ще бъде бавно. По-трудно е и когато си емоционално сам. Но така или иначе, единствено личната воля може да ни изгради силни (или  да ни потопи по-надолу).

Волята пали светлинката на вярата. Волята лекува.

Снимка: sxc.hu

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...